Vihreän lipun infotilaisuudet

Haluatko inspiraatiota ja tukea kestävän kehityksen kasvatukseen? Tervetuloa mukaan Vihreä lippu -ohjelman infotilaisuuteen! Järjestämme tilaisuuksia säännöllisesti syys- ja kevätlukukaudella. Lisäksi järjestämme Vihreä lippu -osallistujille suunnattuja webinaareja ja tapaamisia.


 

Vihreän lipun kehittämishankkeen työpajat

Tervetuloa mukaan kehittämään Vihreää lippua kanssamme!

Järjestämme kehittämisprojektiimme liittyen syksyllä 2021 kaksi kehittämistyöpajaa, joihin jokainen Vihreä lippu -osallistuja on lämpimästi tervetullut mukaan. Voit valita toisen tai osallistua kumpaankin!

Sinulla ei tarvitse olla ideoita valmiina - omat arjen kokemuksesi toiminnasta riittävät. Näkemyksesi ovat todella arvokkaita Vihreän lipun kehittämistyössä.

Kehittämistyöpajat teemoineen:

  • Raportointi (ti 16.11. klo 14–15.30)
  • Alkukartoitus ja vaikuttavimmat ympäristötoimet (29.11. klo 14–15.30)
  • Kestävä taso -status (tammikuussa 2022, ilmoita alustava kiinnostus jo nyt)

Ilmoittaudu mukaan täältä!

 

 

Päättyneet tilaisuudet syksyltä 2021:

Infotilaisuudet syksyllä 2021

Vihreä lippu -ohjelmajohtaja Monika Salmivalli esittelee tilaisuuksissa innostavan ja osallistavan toimintamallin, jonka Vihreä lippu tarjoaa kestävän kehityksen kasvatukseen. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Voit osallistua etänä kätevästi paikasta riippumatta.

Infotilaisuudet järjestetään syksyllä 2021 seuraavasti:

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja kysymään Vihreästä lipusta!

Jos et pääse osallistumaan infotilaisuuteen, kysy meiltä Vihreästä lipusta osoitteesta vihrealippu@feesuomi.fi tai numerosta 09 4541 8151. Kerromme mielellämme lisää!

 

AVOIN KUTSU yläkoulun tai lukion opettajille:

Nuorten ympäristöprojekteja opetuksessa – tervetuloa kuulemaan hyviä kokemuksia!

Tervetuloa online-tilaisuuteen ke 10.11. klo 15–16 kuulemaan inspiroivia esimerkkejä nuorten omista ympäristöprojekteista.

Espoon Otaniemen ja Oulun steinerkoulun lukiolaiset osallistuivat kansainväliseen Youth Eco Hub -hankkeeseen, jonka tavoitteena on tukea nuorten ympäristöaktiivisuutta koulussa. Nyt opettajat Kirsi Haapamäki (Otaniemen lukio) ja Kati Heikkilä-Huhta (Oulun steinerkoulu) esittelevät hankkeessa hyviksi havaittuja käytännön kokemuksiaan siitä, kuinka koulu voi tukea nuoria heidän omissa ympäristöprojekteissaan sekä projektinhallintataidoissaan.  

Esitysten jälkeen on vuorossa opettaja Sanni Virtasen kommenttipuheenvuoro. Virtanen on Ruusuvuoren koulun Korso valittaa ja Radikaali toivo -toiminnan takana, ja Virtaselle sekä Ruusuvuoren koululle myönnettiin vuonna 2019 Ympäristökasvatuksen ruusu opettajien ja oppilaiden ympäristötoimijuutta ja vaikuttamista tukevasta työstä.

Tilaisuuden jälkeen on vielä mahdollisuus jäädä keskustelemaan aiheesta pienryhmissä klo 16-16:30. Ilmoittaudu mukaan täältä!

Hankkeen kokemukset koottiin avoimeksi oppaaksi kaikkien käyttöön 

Hankkeeseen osallistui nuoria neljästä maasta; Suomesta, Virosta, Latviasta ja Venäjältä. Nuoret suunnittelivat hankkeen aikana omia ympäristöprojektejaan ja vaihtoivat niistä kokemuksiaan toistensa kanssa.

Hankkeessa kehitettiin ja testattiin tilaisuudessa julkaistava menetelmäopas, joka on suomennettu ja jota voi vapaasti hyödyntää vastaavassa toiminnassa! Materiaali sisältää projektityöskentelyn vaiheet alusta loppuun ja sitä voi käyttää tehtäväkirjan omaisesti projektityöskentelyn oppaana.

Lisätietoa hankkeesta. Hankkeen on rahoittanut Pohjoismaiden ministerineuvosto. Suomessa hanketta koordinoi Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ja sen Vihreä lippu -ohjelma.

 

Perehdytyswebinaarit Vihreä lippu -osallistujille

Järjestämme säännöllisesti Vihreä lippu -osallistujille suunnattuja perehdytyswebinaareja.  Ohjelmajohtaja Monika Salmivalli käy webinaareissa läpi perustiedot ohjelmasta sekä Vihreä lippu -projektin vaiheet yksi kerrallaan. Lopussa on aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Webinaarit järjestetään syksyllä 2021 seuraavasti:

Kevään 2021 perehdytyswebinaarin tallenne löytyy Vihreän lipun osallistujasivuilta. Katso tallenne (vaatii kirjautumisen).

Alueelliset koulutukset ja tapaamiset

Vihreän lipun alueelliset edistäjätahot järjestävät myös ohjelmaan liittyvää koulutusta ja tapaamisia. Kysy lisätietoja alueesi Vihreä lippu -edistäjältä.

 

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 9 4541 8151
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.