Toisille – myötätuntopedagogiikka ympäristökasvatuksessa -koulutushanke

Toisille – myötätuntopedagogiikka ympäristökasvatuksessa -koulutushanke

Toisille – myötätuntopedagogiikka ympäristökasvatuksessa -koulutushanke 2021–2022 tarjosi käytännön työkaluja sekä uusinta tutkittua tietoa myötätunnosta kestävän elämäntavan edistäjänä. Koulutus oli suunnattu varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen opettajille ja kasvattajille.

Koulutushanke oli Opetushallituksen rahoittamaa maksutonta täydennyskoulutusta ja sen laajuus oli 2 op. Koulutus tarjosi keinoja lasten aktiivisen toimijuuden, osallisuuden ja myönteisen ympäristösuhteen vahvistamiseen sekä toisiin ihmisiin ja luontoon suuntautuvan myötätunnon tukemiseen päiväkodin ja koulun arjessa. Koulutus sisälsi kaksi koulutuspäivää ja omassa työssä toteutettavan myötätuntoprojektin.

Koulutuksia järjestettiin kuudella paikkakunnalla: Helsingissä (etä), Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Joensuussa ja Kouvolassa. Osallistujia oli yhteensä 130. Kouluttajina hankkeessa toimivat Emma Kurenlahti, Pihla Soinnunmaa, Linda Nurhonen, Jaakko Hilppö ja Sinikka Kunttu.

Ensimmäinen koulutuspäivä syvensi osallistujien ymmärrystä myötätunnosta, myötätuntoprojekteista ja niiden yhteydestä ympäristökasvatukseen. Koulutuspäivän lopuksi osallistujat käynnistivät oman myötätuntoprojektinsa suunnittelun. Toisessa koulutuspäivässä opittiin lisää myötätuntoprojekteista ja esiteltiin toteutettuja projekteja. Koulutuspäivässä käsiteltiin myös kriittisen myötätunnon, myötätuntouupumuksen ja toivon teemoja – erityisesti ympäristökasvatuksen näkökulmasta.

Katso koulutushankkeessa tuotetut videot:

oph-rahoittaa_pieni_180x174-150x150

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.