Pieni opas ympäristöahdistukseen

Pieni opas ympäristöahdistukseen antaa eväitä̈ ympäristöahdistuksen ymmärtämiseen ja käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa. Ajatuksia herättävä, käytännönläheinen opas on suunnattu varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen opettajille ja kasvattajille. 


Ympäristötunteiden käsittely on tärkeä osa ympäristökasvatusta. Huolen tunteita voi nousta pintaan, kun lasten ja nuorten kanssa käsitellään ympärillämme olevan ympäristökriisin ilmentymiä, kuten ilmastonmuutosta ja luonnonkirjon köyhtymistä. Huoli on luonnollista, eikä sitä kannata vältellä. Sen sijaan huoleen ja jopa ahdistuksen tunteisiin tulee olla valmistautunut.

Pieni opas ympäristöahdistukseen sisältää̈ keskeisimmät taustatiedot ympäristöahdistuksesta helppolukuisessa muodossa, seitsemän toimivaksi havaittua harjoitusta sekä̈ linkkejä̈ lisätiedon lähteille.

Opas tukee ympäristökysymysten käsittelemistä valtakunnallisen opetussuunnitelman ja varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Sitä kannattaa hyödyntää Vihreä lippu -projekteissa.

Vihreää lippua koordinoiva Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on koonnut oppaan osana Ympäristö ahdistuksen mieli -hanketta (linkki hankkeen verkkosivuille). Hanketta koordinoi MIELI Suomen Mielenterveys ry ja se saa rahoitusta STEAlta.

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 9 4541 8151
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.