Pieni opas ympäristöahdistukseen

Pieni opas ympäristöahdistukseen antaa eväitä ympäristöahdistuksen ymmärtämiseen ja käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa. Ajatuksia herättävä, käytännönläheinen opas tukee ympäristökasvatustyötä ja on vapaasti kaikkien varhaiskasvatuksen sekä perusopetuksen kasvattajien ja opettajien käytössä. 


Ympäristötunteiden käsittely on tärkeä osa ympäristökasvatusta. Huolen tunteita voi nousta pintaan, kun lasten ja nuorten kanssa käsitellään ympärillämme olevan ympäristökriisin ilmentymiä, kuten ilmastonmuutosta ja luonnonkirjon köyhtymistä. Huoli on luonnollista, eikä sitä kannata vältellä. Sen sijaan huoleen ja jopa ahdistuksen tunteisiin tulee olla valmistautunut.

Pieni opas ympäristöahdistukseen sisältää mm.:

  • keskeisimmät ja helppolukuiset taustatiedot ympäristöahdistuksesta
  • seitsemän toimivaksi havaittua harjoitusta
  • linkkejä lisätiedon lähteille

Opas tukee ympäristökysymysten käsittelemistä valtakunnallisen opetussuunnitelman ja varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Sitä kannattaa hyödyntää Vihreä lippu -projekteissa, mutta se on vapaasti myös kaikkien kasvattajien ja opettajien käytössä.

Vihreää lippua koordinoiva Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on koonnut oppaan osana Ympäristöahdistuksen mieli -hanketta. Hanketta koordinoi MIELI Suomen Mielenterveys ry ja se saa rahoitusta STEAlta.

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.