Liity mukaan Vihreään lippuun!

Haluatko sinäkin tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia oppia kestävän kehityksen tiedot ja taidot? Tervetuloa mukaan Vihreään lippuun! Kaikki suomalaiset päiväkodit, koulut ja oppilaitokset ovat tervetulleita mukaan. Myös monet vapaa-ajan toimijat voivat liittyä ohjelmaan. Vihreä lippu -toiminnan voi aloittaa joko syys- tai kevätlukukauden alussa.


Ilmoittautuminen

Vihreä lippu -toimintaan voi ilmoittautua mukaan mihin aikaan vuodesta tahansa, kuitenkin viimeistään sen lukukauden alussa, jolloin olette aloittamassa ensimmäistä Vihreä lippu -projektianne. Projektin voi aloittaa vuosittain joko tammi-helmikuussa tai elo-syyskuussa. Vihreä lippu -ohjelmassa on vuosittainen osallistumismaksu.

Liity mukaan ohjelmaan täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake alla olevan linkin kautta. Ilmoittautuminen on voimassa toistaiseksi, eli teidän ei tarvitse ilmoittautua uudelleen vuosittain.

Useamman yksikön liittyminen yhdessä

Useampi kuin yksi yksikkö voi liittyä ohjelmaan yhdessä, jos yksiköt toteuttavat Vihreä lippu -toimintaa yhdessä (yhteinen ympäristöraati ja/tai aikuisten ympäristötiimi) ja tekevät toiminnastaan yhteisen toimintasuunnitelman ja raportin.

Yhteistyössä voivat toimia ja yhteisen toimintasuunnitelman tehdä:

 • hallinnollisesti yhdessä toimivat ja lähellä toisiaan sijaitsevat yksiköt (esim. saman koulun kaksi lähekkäin sijaitsevaa toimipistettä)
 • samassa toimipisteessä sijaitsevat yksiköt (esim. samassa monitoimitalossa sijaitsevat koulu ja päiväkoti).

Jos haluat ilmoittaa useamman yksikön samalla osallistumismaksulla mukaan ohjelmaan, otathan meihin yhteyttä ennen ilmoittautumista varmistaaksesi, että yhdessä toimimisen ehdot täyttyvät kohdallanne. Tavoitat meidät osoitteesta vihrealippu@feesuomi.fi.

 

Vihreä lippu | Liity mukaan

Teille tarjottavat palvelut

Vihreä lippu -ohjelman osallistujana saatte ympäristökasvatustyönne tueksi seuraavat palvelut:

 • Vihreä lippu -osallistujasivujen tukimateriaalit
  • Ohjeet Vihreä lippu -toimintaan ja valmiin toimintamallin
  • Teemamateriaalit Vihreän lipun 9 teemaan
  • Yli 300 toimintavinkin pankin
 • Asiantuntijoiden tuen ja neuvonnan puhelimitse ja sähköpostitse
 • Kirjallisen palautteen toiminnastanne kahdesti jokaisen projektin aikana
 • Kansainvälisen Eco-Schools-sertifioinnin sekä yhteyden Eco-Schools- ohjelman kouluihin ja päiväkoteihin muissa maissa.
 • FEE Suomen yhteisöjäsenyyden, jolloin saatte julkaisemamme Ympäristökasvatus-lehden

Kuka voi osallistua ohjelmaan?

Ohjelmaan voi osallistua mikä tahansa suomalainen päiväkoti, koulu tai oppilaitos. Ohjelmaa toteutetaan menestyksekkäästi myös useassa lasten ja nuorten vapaa-ajan toimintaa tarjoavassa paikassa. Mikäli pohditte Vihreän lipun soveltuvuutta omaan yksikköönne, kysyttehän meiltä osoitteesta vihrealippu@feesuomi.fi. 

Kysyttävää? Otathan yhteyttä, vastaamme mielellämme!

Tarkistathan kuitenkin ensin, löydätkö vastauksen meiltä usein kysytyistä kysymyksistä.
Katso usein kysytyt kysymykset.

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.