Vaikuttavimmat
ympäristöteot

Vaikuttavimpien ympäristötekojen listat kokoavat yhteen lasten ja nuorten kanssa toteutettavia ympäristötekoja. Ympäristöteoilla tavoitellaan ympäristökuormituksen vähentämistä sekä ympäristöön positiivisesti vaikuttamista.


Listojen keskiössä on lasten ja nuorten osallisuus toiminnan suunnittelijoina, toteuttajina sekä arvioijina. Tavoitteena on, että listoihin kootut ympäristöteot tuntuvat mielekkäiltä, ovat mahdollisimman vaikuttavia ja juurtuvat osaksi päiväkotien, koulujen sekä vapaa-ajan ympäristöjen arkisia toimintamalleja. Konkretian ohessa pyritään arvojen, asenteiden, normien ja tapojen muutokseen kohti kestävämpää toimintakulttuuria. Listoissa ympäristötekoja on koottu yksilöiden, yhteisöjen sekä niiden ulkopuolelle laajenevien toimintaympäristöjen tasoille.

Vaikuttavimpien ympäristötekojen listat on koottu jokaisesta yhdeksästä Vihreä lippu -teemasta ja ne tulevat kiinteäksi osaksi Vihreä lippu -polkua. Listat ovat kaikille avointa materiaalia. Listat on tehty Ympäristö- ja kuluttajapoliittisen yhdistyksen tuella.

Vaikuttavimpien ympäristötekojen listat

Lähiympäristö

Kestävä kulutus

Yhteinen maapallo

Terve elämä

Ilmastonmuutos

Monimuotoisuus

Listojen toteutus: Paula Ahola
Listojen kuvitus: Riina Pippuri
Listojen kommentointi: Anniina Puurtinen (FEE Suomi), Iikka Oinonen (Syke), Anu Kaila (Kierrätyskeskus), Venla Niva (Aalto-yliopisto), Saara Rimon (Sitra), Maaria Parry (HSY), Essi Huotari (Kudelma-tutkijaverkosto / Aalto-yliopisto), Nina Teirasvuo (Motiva), Minna Tolvanen (Motiva), Niina Salmi (Nuorten akatemia), Marikka Sand (HSY), Jani Sillanpää (HSY), Sanna Tiainen-Erkkilä (HSY)”

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.