Yhteinen maapallo

Yhteinen maapallo on kasvattajan opas globaaliin ympäristökasvatukseen. Se ohjaa tutustumaan maapallon ihmeelliseen monimuotoisuuteen sekä hahmottamaan omaa osaamme globaaleissa vaikutusten ketjuissa. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin oppia, kuinka maapallo on meidän kaikkien yhteinen ja kuinka voimme yhdessä toimia sen suojelemiseksi myös tuleville sukupolville.


Yhteinen maapallo -oppaat ja tukimateriaalit

 

Yhteinen maapallo -oppaasta on julkaistu kaksi eri ikäryhmille suunnattua versiota, varhaiskasvatukseen ja kouluille tarkoitetut oppaat.

Osallistujasivuilta löytyy lisäksi erillinen Vihreä lippu -toimijoille suunnattu tukimateriaali oman Yhteinen maapallo -aiheisen projektin suunnitteluun (vain ohjelman osallistujille, vaatii sisäänkirjautumisen).

Varhaiskasvatukseen
sekä esi- ja alkuopetukseen

Peruskoulun 3.-9. luokille,
nuorten vapaa-ajantoimintaan
sekä toisen asteen opetukseen

Tehtäväliite

Peruskoulun 3.-9. luokille, nuorten vapaa-ajantoimintaan sekä toisen asteen opetukseen suunnattuun Yhteinen maapallo -oppaaseen kuuluvaa lisämateriaalia:

1. Ihmeellinen maapallo

2. Yhteyksien ymmärrystä

3. Yhdessä vaikuttamaan


Tehtäväohjeet pohjautuvat koulujen Yhteinen maapallo -oppaan toimintavinkkikuvauksiin, ja niiden tiedostot ja tekstit ovat vapaasti muokattavissa omaan opetuskäyttöön. Tarkemmat tiedot tehtävien lähteistä löytyvät Yhteinen maapallo -oppaan lähdeluettelosta.

 

logoalalaita

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 9 4541 8151
vihrealippu@feesuomi.fi