Yhteinen maapallo -opas

Yhteinen maapallo on opas globaaliin ympäristökasvatukseen. Se ohjaa tutustumaan maapallon ihmeelliseen monimuotoisuuteen sekä hahmottamaan omaa osaamme globaaleissa vaikutusten ketjuissa. Tärkeintä on oppia, kuinka voimme yhdessä toimia yhteisen maapallon suojelemiseksi myös tuleville sukupolville.


Yhteinen maapallo -oppaasta on julkaistu kaksi eri ikäryhmille suunnattua versiota, toinen varhaiskasvatukseen ja toinen perusopetukseen. Opas tarjoaa työkaluja tiedostavan ja vastuullisen, ekososiaalisesti sivistyneen maailmankansalaisuuden kehittämiseen kasvatuksen keinoin.

Yhteinen maapallo on yksi Vihreän lipun yhdeksästä teemasta. Osallistujasivuilta löytyy Vihreä lippu -toimijoille suunnattu tukimateriaali oman Yhteinen maapallo -aiheisen projektin toteuttamiseen. Saat osallistujasivujen materiaalin käyttöösi liittymällä mukaan Vihreään lippuun.

Varhaiskasvatukseen
sekä esi- ja alkuopetukseen

Peruskoulun 3.-9. luokille,
nuorten vapaa-ajantoimintaan
sekä toisen asteen opetukseen

Tehtäväliite

Peruskoulun 3.-9. luokille, nuorten vapaa-ajantoimintaan sekä toisen asteen opetukseen suunnattuun Yhteinen maapallo -oppaaseen kuuluvaa lisämateriaalia:

1. Ihmeellinen maapallo

2. Yhteyksien ymmärrystä

3. Yhdessä vaikuttamaan


Tehtäväohjeet pohjautuvat koulujen Yhteinen maapallo -oppaan toimintavinkkikuvauksiin, ja niiden tiedostot ja tekstit ovat vapaasti muokattavissa omaan opetuskäyttöön. Tarkemmat tiedot tehtävien lähteistä löytyvät Yhteinen maapallo -oppaan lähdeluettelosta.

Kaipaatko lisää tukea ja materiaalia teeman käsittelyyn? Osallistujasivuilla on Vihreä lippu -osallistujille suunnattu teemamateriaali oman Yhteinen maapallo -projektin toteuttamiseen. Saat osallistujasivujen materiaalin käyttöösi liittymällä mukaan Vihreään lippuun.

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.