Ilmastonmuutos: uusi Vihreä lippu -teema ja teemavuosi 2019-2020

Vihreän lipun teemaperhe sai tämän syyslukukauden alussa täydennystä, kun ohjelmassa julkaistiin kahdeksas teemamateriaali, Ilmastonmuutos.

Uudesta Ilmastonmuutos-teemamateriaalipaketista löytyy mm.

  • taustatietopaketti teemaan
  • käytännön vinkkejä ilmastokasvatukseen
  • vinkkejä ja ideoita teeman käsittelyyn varhaiskasvatuksessa
  • kartoitusapuri ilmastokartoituksen tekoon.

Laajat teemamateriaalit ovat saatavilla vain Vihreä lippu -osallistujille ohjelman osallistujasivuilla, mutta tiivistelmänä teemasta on julkaistu myös kaikille avoimesti saatavilla oleva Pieni opas ilmastokasvatukseen.

Lukuvuoden 2019-2020 Vihreä lippu -kattoteema

Uuden ilmastonmuutos-teeman myötä vietetään lukuvuonna 2019-2020 Vihreä lippu -ohjelmassa ilmastonmuutos-teemavuotta. Kannustamme teemavuoden merkeissä kaikkia joko ilmastoteemaisen Vihreä lippu -projektin käynnistämiseen, tai ilmastoteeman linkittämiseen muuhun teemaan keskittyvään Vihreä lippu -projektiin!

Tulossa: ilmastoaiheinen kouluvierailukiertue yläkouluille ja toiselle asteelle

FEE Suomen ja Siemenpuu-säätiön yhteisessä Ilmastonmuutos ja Etelän äänet -hankkeessa tarjotaan loppuvuodesta 2019 ja tammi-maaliskuussa 2020 kouluvierailuja yläkouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille. Kouluvierailuilla tarkastellaan ilmastonmuutosta ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteita etelän toimijoiden näkökulmista videoiden avulla, sekä otetaan näihin kysymyksiin kantaa vierailun pohjalta toteutettavissa ympäristöreportterit-projekteissa. Lisätietoa hankkeesta on luvassa syksyn mittaan!


Kansikuva: Pixabay
Piirroskuva: Laura Puikkonen

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.