Luonnon monimuotoisuus –teemamateriaali etenee kevään tahtiin

Partioaitan ympäristöbonuksen rahoittama Luonnon monimuotoisuus -teemamateriaalin tekeminen on lähtenyt sujuvasti käyntiin poikkeuksellisesta keväästä huolimatta. Kaikille avoin teemamateriaali lisää ymmärrystä luonnon monimuotoisuudesta, sen tilasta ja suojelusta sekä kannustaa käytännön toimiin monimuotoisuuden puolesta.

Hankkeeseen palkattiin projektityöntekijä Pihla Salminen ja työtä tukee asiantunteva ohjausryhmä. Koko FEE Suomen toimiston väki on innoissaan ideoimassa ja työstämässä materiaalia tärkeästä ja inspiroivasta aiheesta. Huhtikuussa toteutettiin myös Vihreä lippu –osallistujille kysely, jossa kartoitettiin opettajien ja kasvattajien toiveita, tarpeita ja omia vinkkejä Luonnon monimuotoisuus –teemaan liittyen. Materiaalipaketti tulee osaksi FEE Suomen Vihreä lippu -ohjelman materiaaleja ja näin ohjelmassa on ensi syksyn lopulla yhteensä yhdeksän teemaa.

Teemamateriaali etenee sujuvasti etätöissäkin. Isommassa kuvassa on meneillään lajineliö-toimintavinkin testaus. 

Kevään aikana hankkeessa on vuorossa suunnittelu- ja valmistelutyötä, muun muassa ideointia, olemassa oleviin materiaaleihin tutustumista ja luonnon monimuotoisuuden asiantuntijoiden, opettajien ja kasvattajien kuulemista. Kun materiaalin runko ja sisältö alkavat hahmottua, alkaa kirjoitustyö, toimintavinkkien kerääminen ja ideoiminen sekä materiaalipaketin visuaalisen ilmeen suunnittelu. Keväisen luonnon herääminen inspiroi luonnonhavainnointiin ja ihasteluun lounastauoilla – voisiko olla sopivampaa inspiraationlähdettä tämän materiaalin luomiseen!

 

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.