Vihreän lipun saa tänä keväänä 102 toimijaa!

Vihreä lippu -ympäristösertifikaatti myönnettiin tänä keväänä yhteensä 102:lle kasvatusalan toimijalle. Lisäksi 4 toimijaa siirrettiin Kestävälle Vihreä lippu -tasolle tunnustuksena vakiintuneesta ja pitkäjänteisestä ympäristökasvatustyöstä.

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi myönsi Vihreän lipun tänä keväänä yhteensä 55 päiväkodille, 45 koululle ja kahdelle vapaa-ajan toimijalle eri puolilta Suomea!

Ensimmäisen Vihreän lippunsa ansaitsi tänä keväänä 18 toimijaa: Bemböle skola Espoosta, Päiväkoti Floora Helsingistä, Nummen yhtenäiskoulu Hämeenlinnasta, Valkoisen ruusun päiväkoti Ikaalisista, Sagalundin lastenkulttuurikeskus Kemiönsaarelta, Köpaksen päiväkoti Kirkkonummelta, Lehtomäen ja Upseerin päiväkodit Kouvolasta, Frosteruksen koulu Kärsämäeltä, Eräjärven koulu ja päiväkoti sekä Orivarsan päiväkoti Orivedeltä, Pitkäkankaan päiväkoti sekä Steinerpäiväkoti Taivonkaari Oulusta, Posion peruskoulu ja lukio, Nahkatehtaan ja Rahola-Villilän päiväkodit Tampereelta, sekä Pilke Tiedepäiväkoti Oivallus Vantaalta.

Lisäksi 4 toimijaa siirrettiin Kestävälle Vihreä lippu -tasolle tunnustuksena vakiintuneesta ja pitkäjänteisestä Vihreä lippu -toiminnasta. Nämä ovat: Norlandia päiväkoti Aurinkopoika Kouvolasta, Hönttämäen päiväkoti Oulusta, Vuores-talon yhtenäiskoulu Tampereelta ja Hatanpään koulu Tampereelta.

FEE Suomi onnittelee kaikkia tänä keväänä Vihreän lipun ansainneita ja kestävälle tasolle siirtyneitä upeasta ja tuloksekkaasta ympäristökasvatustyöstä!

Vuoden Vihreä lippu -toimijat

Myös Vuoden Vihreä lippu -toimijat on valittu. Palkinnon esimerkillisestä ympäristökasvatustyöstä saavat tänä vuonna Päiväkoti Pikkuprinssi Helsingistä, Vuores-talon yhtenäiskoulu Tampereelta ja Sagalundin lastenkulttuurikeskus Kemiönsaarelta. Paljon onnea palkituille!

Poikkeuksellinen kevät

Kevät 2020 on koronatilanteen takia ollut poikkeuksellista aikaa lähes kaikille Vihreä lippu -toimijoille. Tästä syystä kaikki halukkaat ovat saaneet lisäaikaa projekteistaan raportoimiseen, ja Vihreä lippu -toimikunnan arvioitavaksi tuli näin ollen myös hieman tavallista kevättä vähemmän raportteja.

Tietoa Vihreä lippu -ohjelmasta

Vihreä lippu on kasvatusalan kestävän kehityksen ohjelma ja ympäristösertifikaatti, joka on toiminut Suomessa yli 20 vuotta. Se on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii yhteensä 68:ssä eri maassa ympäri maailman.

Vihreä lippu myönnetään tunnustukseksi ohjelman kriteerit täyttävästä osallistavasta, suunnitelmallisesta ja laadukkaasta kestävän kehityksen työstä.

”Kun nykyiset ykkösluokkalaiset (v. 2012 syntyneet) ovat kuudennella luokalla, heillä on ollut selkeä kestävän kehityksen polku päiväkodista kuudennelle luokalle. Tällöin he ovat kasvaneet koulu-päiväkodissamme pienestä pitäen vihreiden tapojen lähettiläiksi. Tämä on visiomme tulevaisuudesta.”

Koijärven koulu-päiväkoti, Kanta-Häme

Katso listaus kaikista Vihreän lipun saaneista ja kestävälle tasolle siirretyistä toimijoista täällä.

Kaikki Vihreän lipun käyttöoikeuden omaavat toimijat näet ohjelman osallistujalistasta ja -kartalta.

 

Lisätietoa:
Monika Salmivalli
Vihreä lippu -ohjelmajohtaja
puh. 050 441 2334
monika.salmivalli@feesuomi.fi

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.