Vihreä lippu myönnettiin 140 ympäristökasvatuksen edelläkävijälle

Arvostettu opetus- ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti, Vihreä lippu, myönnettiin tänä keväänä yhteensä 140 kasvatusalan toimijalle tunnustukseksi laadukkaasta ympäristökasvatustyöstä.

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi myönsi Vihreän lipun tänä keväänä yhteensä 57 päiväkodille, 79 peruskoululle ja lukiolle, sekä 3 ammattioppilaitokselle ja 1 partiolippukunnalle eri puolilta Suomea. Tänä keväänä lipun ansaitsi ensimmäistä kertaa 15 toimijaa. Lisäksi 8 osallistujatahoa siirrettiin Kestävälle Vihreä lippu -tasolle tunnustuksena vakiintuneesta ja pitkäjänteisestä ympäristökasvatustyöstä.

Katso listaus kaikista tänä keväänä lipun saaneista ja kestävälle tasolle siirretyistä toimijoista täällä!

Ympäristön säästöä ja toimijuuden kokemuksia

Kouluille ja oppilaitoksille, päiväkodeille ja vapaa-ajantoimijoille suunnattu kansainvälinen Vihreä lippu -ohjelma innostaa kestävien elämäntapojen omaksumiseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Ympäristökuormitusta vähennetään askel kerrallaan ja säästöjä tehdään niin sähkön, veden kuin energiankin osalta. Ohjelman pääosassa ovat lapset ja nuoret, jotka osallistuvat aktiivisesti projektien suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

Ensimmäisen lippunsa tänä keväänä saaneessa Kirkonkylän koulussa Raahen Vihannissa onnistuttiin jo heti ensimmäisen toimintavuoden aikana vähentämään ympäristökuormitusta paperin, ruokajätteen ja vedenkulutuksen osalta. Paperijätteen määrää seurattiin tukkimiehen kirjanpidolla, biojätepussit punnittiin ruokailujen jälkeen ja vesimittaria seurattiin viikoittain. Vuoden kohokohtana olivat toukokuussa järjestettävät juhlat, joiden toteuttamiseen koko koulu osallistui.

Kestävälle Vihreä lippu -tasolle siirtyneiden vantaalaisten Kiirunatien ja Maauunipolun päiväkotien henkilökunta tiivistää oivallisesti Vihreä lippu -toiminnan ytimen:

”Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi omaksuisi jo pienestä pitäen kestävän kehityksen toimintamalleja, ja saisi kokemuksen omasta osallisuudestaan ja omista vaikutusmahdollisuuksistaan. Jo alakoululaisilla on ympäristöahdistusta ja tutkitusti kokemus omasta toimijuudesta on paras lääke siihen.”

FEE Suomi onnittelee kaikkia Vihreän lipun ansainneita ja kestävälle tasolle siirtyneitä upeasta ja tuloksekkaasta ympäristökasvatustyöstä!


Lisätietoa:

Iitu Kiminki
Vihreä lippu -ohjelmapäällikkö
iitu.kiminki@feesuomi.fi
050 441 2334

 

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.