Lumitaidetta, lauluja ja kauniita sanoja – Vihreän lipun päivänä muistettiin toinen toista

Lauantaina 2.2. vietettiin vuosittaista Vihreän lipun päivää ”toinen toista” muistaen ja hyvän mielen tekoja omassa lähiyhteisössä tehden. Tänä vuonna muistettiin myös Suomessa 20 vuotta täyttävää Vihreä lippu -ohjelmaa!

Näin päivää vietettiin eri puolilla Suomea:

Päiväkoti Kamomillassa Helsingissä annettiin lähialueen asukkaille hyvää mieltä mm. bussipysäkille viedyillä ihanilla julisteilla sekä lauluesityksellä lähikaupassa. Myös päiväkotiapulainen sai päivän kunniaksi kiitoskortin.

 

MLL Kouvolan Päiväkoti Aurinkopojassa ja Palokankaan päiväkodissa ilahdutettiin ohikulkijoita jäätaiteella ja itsetehdyillä heijastimilla sekä taskuroskiksilla.

 

Daghemmet Piltenissä Helsingissä vietettiin ensimmäistä Vihreän lipun päivää ulkona laululeikkien. Mukaan laulutuokioon oli kutsuttu vierailemaan myös toisen lähipäiväkodin lapsia.

View this post on Instagram

Idag har vi haft en ute rörelsestund tillsammans med killingens prästkragar. Vi sjöng och dansade sångerna klappa händerna när du är riktigt glad,dansa lilla nallebjörn, jag leker träd, honky tonky och hoppa på ?Våra gäster önskade sångerna bom bom,bä bä vita lamm och jag hamrar och spikar? Efteråt smakade det bra med varm saft? På kommande lördag firar #grönflagg #vihreälippu #20års jubileum med temat #tänkapåvarandra. Så det var strålande timing att bjuda "syskongruppen" på besök ? TACK @killingenprastkragar att ni kom ? #utomhuspedagogik #vardagsrörelse #vardagskompetens #samarbete #gemenskap #sångochdans #barnensdelaktighet #socialkompetens #20gladabarn

A post shared by Daghemmet Pilten Myrorna (@piltenmyrorna) on

 

Juvanpuiston koulussa Espoossa jaettiin päivän kunniaksi hyvää mieltä koulun keskusradiossa sekä ilahdudettiin mm. vahtimestaria, keittiöhenkilökuntaa ja siivoojia kiitoskortein. Myös Kivimaan koulussa Lahdessa oli ohjelmassa mm. lumitaidetta sekä yhteistä mukavaa tekemistä koulukummien kanssa.

 

Myös 20 vuotta Suomessa täyttävä Vihreä lippu sai muistamista osakseen: 

Päiväkoti Metsätähti Eurajoelta sekä Kiirunatien päiväkoti Vantaalta olivat tehneet Vihreän lipun merkkipäivien kunniaksi upeat talviset 20-vuotistaideteokset!

 

Ylikiimingin koulussa Oulussa juhlistettiin Vihreän lipun merkkipäiviä pukeutumalla kokonaan vihreisiin.

 

Tampereella päästiin päivän kunniaksi myös jopa hotellivierailulle:

Green Key -sertifioitu Hotelli Ilves kutsui ryhmän Kämmenniemen päiväkodin lapsia viettämään Vihreän lipun päivää hotellilla yhteisen ympäristötapaamisen merkeissä. Kuten hotellin väki vierailun päätteeksi totesi, ”Maailman pelastaminen ei varmastikaan ole lasten leikkiä, mutta siitä se voi alkaa!”

 

Vihreän lipun päivästä voidaankin nyt luontevasti jatkaa aineettomien lahjojen hengessä vietetyn ystävänpäivän viettoon. Siispä ihanaa hyvän mielen helmikuuta kaikille!

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.