Grön Flagg-dagen firades med snöskulpturer och mycket annat den 2.2!

Lördagen den 2.2. (och dagen innan) firades Grön Flagg-dagen. Många tänkte på varandra den andra i andra, och på samma gång påbörjades så smått firandet av Grön Flaggs 20-årsjubileum!

Så här gick det till på olika håll i Finland:

I daghemmet Kamomilla i Helsingfors satte man upp affischer på busshållplatserna och sjöng i en närbelägen butik. Daghemmets assistent fick ett tack-kort.

 

I Kouvola hade barnen från daghemmen MLL Kouvolan Päiväkoti Aurinkopoika och Palokankaan päiväkoti gjort is-skulpturer  och reflexer samt mobila papperskorgar.

 

Daghemmet Pilten i Helsingfors bjöd in en barngrupp från Killingen. Tillsammans lekte man och sjöng ute.

View this post on Instagram

Idag har vi haft en ute rörelsestund tillsammans med killingens prästkragar. Vi sjöng och dansade sångerna klappa händerna när du är riktigt glad,dansa lilla nallebjörn, jag leker träd, honky tonky och hoppa på ?Våra gäster önskade sångerna bom bom,bä bä vita lamm och jag hamrar och spikar? Efteråt smakade det bra med varm saft? På kommande lördag firar #grönflagg #vihreälippu #20års jubileum med temat #tänkapåvarandra. Så det var strålande timing att bjuda "syskongruppen" på besök ? TACK @killingenprastkragar att ni kom ? #utomhuspedagogik #vardagsrörelse #vardagskompetens #samarbete #gemenskap #sångochdans #barnensdelaktighet #socialkompetens #20gladabarn

A post shared by Daghemmet Pilten Myrorna (@piltenmyrorna) on

 

I Juvanpuiston koulu i Esbo fick städ-, köks- och fastghetspersonalen små kort och trevliga hälsningar till andra lästes upp i den interna radion. I Kivimaan koulu i Lahtis gjorde man bl.a. konstverk av snö.

 

Grön Flaggs 20-årsjubileum firades också: 

Päiväkoti Metsätähti från Eurajoki samt Kiirunatien päiväkoti i Vanda hade gjort fantastiska 20-årsjubileumskonstverk!

 

I Ylikiimingin koulu i Uleåborg klädde barn och personal sig i grönt dagen till ära.

 

I Tammerfors fick en grupp besöka ett hotell:

Green Key-hotellet Ilves i Tammerfors bjöd in en barngrupp från Kämmenniemen päiväkoti för att fira Grön Flagg-dagen.

 

 

Publicerat i kategorin:
gronflagg-ala

Grön Flagg | FEE Suomi
Fågelviksgatan 10, 5. vån
00500 Helsingfors

+358 45 123 8419
gronflagg@feesuomi.fi