Kilpailu: Parhaat Vihreä lippu -tavat haussa!

Vihreän lipun 20-vuotisjuhlakevään kunniaksi etsimme nyt Suomen parhaita esimerkkejä Vihreä lippu -tavoista!

Pisteitä kilpailussa saa sekä tapojen sisällöstä että taiteellisesta toteutuksesta. Siispä jos Vihreä lippu -tapanne kaipaavat päivitystä tai uutta ulkoasua, nyt on oikea hetki laittaa ne uuteen uskoon!

Parhaiden Vihreä lippu -tapojen lähettäjille on luvassa kunniaa ja näkyvyyttä sekä yllätyspalkintoja. 🙂


Mitkä Vihreä lippu -tavat?

Vihreä lippu -tavoilla tarkoitetaan jatkuvasti esillä pidettäviä, koko yksikön yhteisiä toimintaohjeita, joiden avulla vähennetään ympäristökuormitusta ja harjoitellaan arjen kestävän elämäntavan taitoja. Kurkkaa vinkkejä ja ohjeita Vihreä lippu -tapojen laadintaan täällä!

Osallistumisohjeet:

Lähettäkää kuva Vihreä lippu -tavoistanne meille 30.4. mennessä palautuslomakkeella.
(HUOM. Osallistumisaikaa on jatkettu kuun loppuun! Jos haluatte tarjota Vihreä lippu -tapanne mukaan Villa Elfvikin näyttelyyn, ks. alla, osallistukaa kuitenkin alkuperäisen aikataulun mukaisesti 15.4. mennessä!)

Kilpailuun lähetettävien Vihreä lippu -tapojen ei välttämättä tarvitse olla juuri tätä kilpailua varten tehtyjä – myös vanhoilla ja hyväksi koetuilla tavoilla voi hyvin osallistua kisaan!

Pääkaupunkiseudun parhailla Vihreä lippu -tavoilla on myös mahdollisuus päästä esille Vihreän lipun 20-vuotisjuhlanäyttelyyn Espoon Villa Elfvikiin toukokuussa! Ilmoitattehan osallistumisen yhteydessä, jos teillä on mahdollisuus antaa teoksenne lainaksi näyttelyyn.


Ideoita ja inspiraatiota

Inspiraatiota Vihreä lippu -tapojen toteutukseen voitte hakea esimerkeistä täällä, tai vaikkapa Vihreän lipun portugalilaisen Eco-Escolas-sisarohjelman vuosittaisesta Vihreä lippu -tavat -julistekilpailusta (ks. kuvat alla).

Muistakaa kuitenkin, että omannäköinen lopputulos on aina paras!

Julisteet vasemmalta oikealle: 1. Infantário o Golfinho, 2. Escola EB de Castelões, 3. Escola EB1/PE do Garachico, 4. Escola EB1/PE e Creche do Campo de Baixo, 5. Escola Básica Barbosa du Bocage, kuvat: ABAE

Kansikuva: Escola EB1/PE do Garachico, kuva: ABAE.

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.