Vihreän lipun uusi ohjelmajohtaja on valittu

Helsinkiläinen Monika Salmivalli aloittaa Vihreä lippu -ohjelmajohtajana 10. helmikuuta. Monika siirtyy FEE Suomeen lastenoikeusjärjestö Plan International Suomelta, jossa hän on työskennellyt eri tehtävissä vuodesta 2014 alkaen.

Kuva: Kari Moe Jacobsen

”Tuntuu todella hienolta siirtyä ympäristökasvatuksen tehtäviin, koska koen, että sen merkitys on kenties suurempi kuin koskaan. Uudessa työssäni minua innostaa erityisesti päästä pohtimaan, miten arvostettu Vihreä lippu -ohjelma voisi tavoittaa uusia toimijoita ja sitä kautta yhä useampia lapsia ja nuoria” , kertoo Monika.

Monika on Planissa työskennellyt mm. lasten ja nuorten osallisuuden parissa, vapaaehtoistoiminnan suunnittelijana ja organisaation kehittäjänä. Viimeisten vuosien ajan hän on vastannut strategiapainopisteen Ilmastonmuutos ja tyttöjen oikeudet kehittämisestä Planin toiminnassa. Monika näkee, että ympäristökasvatus ja lasten oikeudet liittyvät läheisesti yhteen.

Monika on aiemmissa tehtävissään mm. kehittänyt strategiatyötä ja toiminnansuunnitteluprosesseja, fasilitoinut työpajoja ja työskennellyt tulevaisuuden skenaarioiden parissa. Monikalla on kokemusta myös kouluttamisesta, globaalikasvatusmateriaalien kehittämisestä sekä viestinnästä ja markkinoinnista.

”Toivon, että voin uudessa työssäni innostaa ihmisiä mukaan toimimaan tärkeän asian puolesta, käyttää taitojani isojen kokonaisuuksien organisoimiseen sekä kokemustani toiminnan kehittämisestä” , pohtii Monika.

Monikan koulutus on Master of Science in International Relations, jonka hän suoritti norjalaisessa yliopistossa. Monikalla on erinomaiset ruotsin ja englannin kielen taidot, joten hän pystyy työskentelemään mutkitta myös ruotsinkielisten Grön Flagg -osallistujien kanssa sekä toimimaan aktiivisesti kansainvälisessä Eco-Schools -verkostossa.

 

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.