Vihreä lippu myönnettiin 40 toimijalle – uusia lippuja Helsinkiin, Hämeenlinnaan, Ouluun, Tampereelle ja Tuusulaan

Opetus- ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti, Vihreä lippu, myönnettiin tänä syksynä yhteensä 40 kasvatusalan toimijalle. Lisäksi viisi toimijaa siirrettiin Kestävälle Vihreä lippu -tasolle tunnustuksena vakiintuneesta ja pitkäjänteisestä ympäristökasvatustyöstä.


Uusia lippuja Helsinkiin, Hämeenlinnaan, Ouluun, Tampereelle ja Tuusulaan

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi myönsi Vihreän lipun tänä syksynä yhteensä 17 päiväkodille, 21 peruskoululle ja lukiolle, sekä kahdelle asukaspuistolle. Lue listaus kaikista lipun ansainneista täällä!

Ensimmäisen Vihreän lippunsa ansaitsi tänä syksynä kuusi toimijaa: Vanhankylän koulu Tuusulasta, Daghemmet Pilten ja Päiväkoti Kumina Helsingistä, Huonesuon päiväkoti Oulusta, Karhuryhmän päiväkoti Hämeenlinnasta sekä Niemenrannan päiväkoti Tampereelta.

Ensimmäiset ansiokkaat Vihreä lippu -projektit pitivät sisällään monenlaista: Vanhankylän koulun Vihreä lippu -projektiin kuuluneessa monialaisessa oppimiskokonaisuuksissa oli teemana hyvinvointi ja tuotokset esiteltiin kaikille oppilaille koulun omilla messuilla, joiden yhtenä osastona oli kierrätys ja kestävä kehitys. Oppilaat tekivät messuille mm. kierrätyspisteen ja flaijereita sekä koodasivat tietoiskupelin. Karhuryhmän päiväkodissa taas leiriydyttiin kesäkuussa metsään “Karhuleirille” kokonaisten kahden viikon ajaksi.

Kestävän tason tunnustukset Inkooseen, Orivedelle, Ouluun, Riihimäelle ja Sipooseen

Lippujen myöntämisen lisäksi Degerby skola Inkoosta, Eteläinen koulu Riihimäeltä, Kungsvägens skola Sipoosta, Mäntyrinteen päiväkoti Oulusta sekä Vuokkokujan ja Niittykukan päiväkodit Orivedeltä siirrettiin Kestävälle Vihreä lippu -tasolle tunnustuksena vakiintuneesta ja pitkäjänteisestä  Vihreä lippu -toiminnasta.

Kestävälle tasolle siirtyvissä yksiköissä Vihreä lippu -toiminta on saatu luontevaksi  osaksi arkea. Esimerkiksi Mäntyrinteen päiväkodissa lasten kuvittamat Vihreä lippu-tavat pidetään esillä jokaisessa ryhmässä, tavoista keskustellaan lasten kanssa päivittäin ja arvioidaan säännöllisesti, miten niiden noudattaminen on sujunut. Myös mm. Eteläisessä koulussa pysyvät käytänteet ja rutiinit ovat luontainen osa koulun arkea, ja toiminta on laajentunut kotiympäristöihin asti. 

FEE Suomi onnittelee kaikkia tänä syksynä Vihreän lipun ansainneita ja kestävälle tasolle siirtyneitä upeasta ja tuloksekkaasta ympäristökasvatustyöstä!

 


Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, joka toimii 68 maassa tavoittaen lähes 20 miljoonaa lasta ja nuorta. Vihreä lippu ja kansainvälinen Eco-Schools-sertifiointi myönnetään tunnustukseksi ohjelman kriteerit täyttävästä osallistavasta, suunnitelmallisesta ja laadukkaasta kestävän kehityksen työstä. Vihreä lippu -sertifikaatti on voimassa kaksi vuotta sen myöntämisestä.

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.