Vuoden 2019 parhaat Vihreä lippu -tavat on valittu!

Vuoden 2019 parhaat Vihreä lippu -tavat on valittu!


Keväällä julistimme 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kilpailun, jossa etsittiin Suomen parhaita esimerkkejä Vihreä lippu -tavoista. Saimme kisaan paljon hienoja Vihreä lippu -tapoja ympäri Suomen – kiitos kaikille osallistuneille!

Seuraavat Vihreä lippu -tavat valittiin vuoden 2019 parhaiden joukkoon hyvän sisällön sekä hienon taiteellisen toteutuksen johdosta. Onnittelut vuoden 2019 esimerkillisimpien Vihreä lippu -tapojen kokoelmaan valituille! 🙂 Voit avata kuvat klikkaamalla suuremmiksi.


Taiteellinen toteutus

Kekseliäimmästä taiteellisesta toteutuksesta kilpailussa nostettiin esiin seuraavat Vihreä lippu -tavat:

Vikinga skola, Vaasa
VIkinga skolan Vihreä lippu -tavat toimivat graafisen selkeytensä takia hienosti julisteena! Tavat on pelkistetty symbolisesti käden muotoon, mikä muistuttaa arjen ympäristötekojen positiivisesta ekologisesta kädenjäljestä.

Karhen koulu, Ylöjärvi
Karhen koulun Vihreä lippu -tavat on muodostettu upean taitavasti kukista ja muista luonnonmateriaaleista asetelluin kirjaimin. Vihreä lippu -tavoissa näkyy koulun luonnonläheisyys ja arvostus ulkona oppimiseen.

Koivurinteen päiväkoti, Virrat
Koivurinteen päiväkodin Tähtimöt-ryhmän Vihreä lippu-tavat on kerätty ihastuttavaksi tähtikokoelmaksi lippua liehuttavan suloisen pöllön ympärille. Näihin Vihreä lippu -tapoihin ei voi olla ihastumatta!

Saunalahden koulu, Espoo
Saunalahden koulun Vihreä lippu -tavat on laitettu kekseliäästi esiin koulun seinälle viirinauhaksi, jonka oppilaat ovat päässeet itse kuvittamaan. Kuvassa näkyvä viiri löytyy seinältä koulun portaikosta, toinen viiri on esillä ruokalassa.

Kuivasrannan päiväkoti, Oulu
Kuivasrannan päiväkodin Vihreä lippu -tavat on koottu seinälle värikkääksi ihmisketjuksi puhekuplineen. Värikkäät hahmot muistuttavat toisiaan kädestä pitäen myös ystävyyden ja yhteistyön tärkeydestä.


Oppilaiden ja lasten kädenjälki

Seuraavat Vihreä lippu -tavat erottuivat joukosta oppilaiden ja lasten kädenjäljellä, joka näkyy Vihreä lippu -tavoissa erityisen selkeästi:

Marjalan koulu, Joensuu
Marjalan koulun Vihreä lippu -tavoista on laadittu hienot oppilaiden kuvittamat julisteet. Julisteita on esillä eri puolilla koulua, esim. ruokalassa ja naulakoilla.

Sampolan päiväkoti, Oulu
Myös Sampolan päiväkodissa jokainen lapsiryhmä on päässyt itse kuvittamaan ryhmänsä seinälle päiväkodin yhteiset Vihreä lippu -tavat. Kuvassa näkyvät esiopetusryhmän kuvitukset.

Kyrkoby skola, Vantaa
Kyrkoby skolan oppilaat ovat kuvittaneet yhdessä laaditut Vihreä lippu -tavat upeiksi taidejulisteiksi! Galleriassa näette kolme esimerkkiä taiteellisista ja kekseliäistä julisteista.

Heinijärven päiväkoti, Hämeenkyrö
Heinijärven päiväkodin Vihreä lippu -tapojen kertaamiseen ja opetteluun lasten kanssa on keksitty päiväkodissa hieno tapa: ympäristöraatilaisten tekemät muistipelikortit!


Sisältö ja selkeys

Seuraavat Vihreä lippu -tavat erottuivat joukosta tapojen monipuolisen sisällön ja/tai selkeän esittämistavan johdosta:

Billnäs skola, Raasepori
Billnäs skolan Vihreä lippu -tapojen kokoelma on sisällöltään esimerkillisen monipuolinen. Tavat on myös koostettu hauskasti koulun seinälle heti sisäänkäynnin jälkeen – tapoja ei siis voi olla huomaamatta kouluun saapuessa!

Kaukajärven päiväkoti, Tampere
Kaukajärven päiväkodin monipuoliset Vihreä lippu -tavat on kuvitettu hauskasti ja kekseliäästi myös konkreettisia materiaaleja, kuten kangasta ja WC-paperirullaa hyödyntäen.

Kivimaan koulu, Lahti
Kivimaan koulun Vihreä lippu -tavat ovat kattavat ja selkeät toimintaohjeet ympäristökuormituksen vähentämiseen koulun arjessa. Oppilaiden tekemät kuvitukset ohjeisiin ovat hauska lisä! Tavat ovat esillä koulun jokaisessa luokassa.

Teknologiakylän päiväkoti, Oulu
Teknologiakylän päiväkodin monipuoliset ja kuvitetut Vihreä lippu -tavat on jaoteltu teemoittain esille päiväkodin eteistilaan. Selkeiden kuvitusten avulla tapoja on helppo kerrata ja opetella noudattamaan lasten kanssa.

Limingan Niittykärpät, Liminka
Limingan Niittykärppien partiolippukunnan Vihreä lippu -tavat on muotoiltu sekä sanallisesti että visuaalisesti ytimekkääseen muotoon. Näitä tapoja on helppo kerrata lippukunnan toiminnan arjessa.

Raision Pinskut, Raisio
Raision Pinskujen Vihreä lippu -säännöt on kauniisti ja ammattimaisesti taitettu. Selkeät säännöt ja niiden rauhallinen, ympäristöarvoja välittävä ulkoasu ovat sekä toimivat että tyylikkäät.

 

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.