Ny programchef för Grön Flagg

Monika Salmivalli från Helsingfors inleder sitt nya jobb som programchef för Grön Flagg den 10 februari. Monika har tidigare arbetat för Plan International Suomi.

Bild: Kari Moe Jacobsen

”Det känns väldigt fint att börja arbeta inom miljöpedagogiken eftersom jag tror att dess betydelse nu är större än någonsin.   Jag väntar speciellt på att ta mig an frågan om hur det högt skattade Grön Flagg-programmet skulle kunna nå fler deltagre och därmed fler barna och unga”, berättar Monika.

Inom Plan International har Monika bl.a. arbetat med delaktighet för barn och unga, planerat volontärverksamhet samt arbetat med att utveckla själva organisationen.  De senasta åren har hon ansvarat för det strategiska tyngdpunktsområdet Ilmastonmuutos ja tyttöjen oikeudet . Monika anser att miljöpedagogik och barnens rättigheter hör nära ihop.

Monika har tidigare bland annat utvecklat strategiarbete och processer inom verksamhetsplanering, faciliterat på workshops och arbetat med framtidsscenarier.  Hon har också erfarenhet av skolning, av att utveckla material för global fostran samt av kommunikation och marknadsföring.

”Jag hoppas att jag på mitt nya jobb kan få med fler människor i vår verksamhet och att jag kan använda och tillämpa de färdigheter jag har inom organisering av stora helheter och verksamhetsutveckling”,  säger Monika.

Monika är utbildad till Master of Science in International Relations. Hon avlade sin examen vid ett norskt universitet. Monika talar utmärkt svenska och engelska och kan på så vis arbeta utmärkt väl också med Grön Flagg på svenska samt inom det internationella Eco-Schools-nätverket.

 

Publicerat i kategorin:
gronflagg-ala

Grön Flagg | FEE Suomi
Fågelviksgatan 10, 5. vån
00500 Helsingfors

+358 45 123 8419
gronflagg@feesuomi.fi