Kansainvälinen ympäristöprojekti lukioille – ilmoittaudu mukaan 31.1. mennessä!

Etsimme neljän lukiolaisen tiimejä mentoreineen uuteen kansainväliseen Youth Eco Hub -yhteistyöhankkeeseen. Tule mukaan toteuttamaan ilmastonmuutokseen, luonnon monimuotoisuuteen ja kiertotalouteen liittyviä projekteja sekä vertaisoppimaan ja vaihtamaan kokemuksia Viron, Latvian ja Venäjän tiimien kanssa. Ilmoittautumisaikaa jatkettu 31.1. saakka!

“Kaikkien ympäristötoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa hakea mukaan. Youth Eco Hub on hyvä tilaisuus nuorille saada kansainvälistä kokemusta sekä oppia tärkeitä taitoja, kuten johtajuutta ja keinoja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Mentoreina toimivat opettajat saavat mahdollisuuden vertaisoppia Baltian kollegojen kanssa sekä kokeilla käytännössä Eco Schools -verkostossa parhaiksi todettuja ilmiölähtöisen ja projektiluontoisen oppimisen menetelmiä”, hankekoordinaattori Reija Mikkola-Patriarca kertoo.

Tiimit pääsevät ideoimaan ja toteuttamaan asiantuntijoiden tuella oman ympäristöprojektinsa kevään 2021 aikana. Hankkeeseen osallistuminen sopii projektityöksi esimerkiksi maantiedon, biologian, yhteiskuntaopin tai elämänkatsomustiedon kurssille tai osaksi Vihreä lippu -projektia. Tiimin mentoriksi sopiikin parhaiten oman koulun opettaja. Hänen tehtävänsä on tukea oppilaita projektin toteuttamisessa.

Hanke alkaa koulutuksella, jossa nuoret ympäristöaktivistit ja vaikuttamisen asiantuntijat antavat neuvoja, inspiraatiota ja tukea projektien suunnitteluun ja sisältöihin. Hankekoordinaattori Reija Mikkola-Patriarca on oppilaiden ja mentorien tukena koko hankkeen ajan.

Hankkeen lopuksi nuorten valitsema, parhaan projektin toteuttanut tiimi pääsee kiertomatkalle Suomeen, Viroon, Latviaan ja Venäjälle tutustumaan muiden tiimien projekteihin ja jakamaan omia kokemuksiaan. Kaikki hankkeeseen osallistuneet nuoret pääsevät esittelemään omia projektejaan hankemaat kiertävälle ryhmälle.

Youth Eco Hub -hankkeen tavoitteena on innostaa nuoria ympäristötoimintaan ja tuoda yhteen parhaita käytäntöjä. Projekteista saadut opit koostetaan lopuksi Eco Schools -verkoston yhteiseen menetelmäoppaaseen.

Hae mukaan 31.1. mennessä

Jos kiinnostuit, ilmoita tiimisi (neljä lukio-oppilasta ja mentori) mukaan alla olevalla lomakkeella viimeistään sunnuntaina 31.1.2021.

Valitsemme ilmoittautuneiden joukosta mukaan viisi tiimiä. Ilmoitamme valinnoista 1.2.2021. Kannustamme kaikkia kiinnostuneita hakemaan mukaan. Motivaatio on ratkaisevin kriteeri!

Ympäristöprojektit toteutetaan kevään aikana. Kiertomatka, jolle yksi tiimeistä pääsee, on suunniteltu alustavasti alkukesälle. Matkan tarkempi ajoitus katsotaan myöhemmin koronatilanteen mukaan.

The project “Empowering youth and teacher network of the Eco-Schools programme for the Sustainable Baltic Sea region” (Nr. 1020460) funded by the Nordic Council of Ministers.

Lisätietoja:

Reija Mikkola-Patriarca, Hankekoordinaattori, FEE Suomi
puh: 050 372 3214
reija.mikkola@feesuomi.fi

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.