Vihreä lippu myönnettiin 60 toimijalle merkiksi laadukkaasta ympäristökasvatuksesta

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi myönsi Vihreä lippu -ympäristösertifikaatin tänä syksynä 18 päiväkodille, 36 koululle, neljälle ammattioppilaitokselle ja kahdelle vapaa-ajan toimijalle osoitukseksi laadukkaasta ympäristökasvatustoiminnasta. Kestävälle Vihreä lippu -tasolle nostettiin 11 toimijaa.

Ensimmäisen Vihreän lippunsa ansaitsi tänä syksynä 16 toimijaa: Toppelundin koulu Espoosta, Tuorilan koulu Karkkilasta, Laajakallion ja Sepänkannaksen päiväkodit Kirkkonummelta, Kanneljärven opisto Lohjalta, Solf skola Mustasaaresta, Valpperin koulu Nousiaisista, Pilke Pikkukiulu ja Taikatahdin koulu Oulusta, Puuhkalakin päiväkoti Pirkkalasta, Lavian yhtenäiskoulu ja Tuorsniemen koulu Porista sekä Haukiluoman, Hyhkyn ja Tohlopin päiväkodit ja Pispalan koulu Tampereelta.

Kestävälle Vihreä lippu -tasolle nostettiin Kirkonkylän päiväkoti Hämeenkyröstä, Jakun koulu Iistä, Kuopion steinerkoulu Virkkula, Uus-Lavolan päiväkoti Lappeenrannasta, Alanurmon koulu Lapualta, Kisakentän päiväkoti Oulusta, Armfeltin koulu Salosta, Koiviston, Leinolan ja Messukylän koulut Tampereelta ja Korso-Koivukylän nuorisotilat Vantaalta. Vihreän lipun kestävä taso on tunnustus vakiintuneesta ja pitkäjänteisestä ympäristökasvatustoiminnasta.

”Lämpimät onnittelut kaikille Vihreän lipun ansainneille ja kestävälle tasolle nousseille erinomaisesta ympäristökasvatustyöstä! Työnne on todella tärkeää. Lapsilla ja nuorilla on oikeus oppia muuttuvassa maailmassa tarvittavat kestävän tulevaisuuden tiedot ja taidot. Kiitos Vihreä lippu -toiminnastanne!”, Vihreä lippu -ohjelmajohtaja Monika Salmivalli sanoo.

Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti

Vihreä lippu on Suomen suurin kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti. Vihreässä lipussa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 maassa. Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on toteuttanut Vihreä lippu -ohjelmaa Suomessa yli 20 vuotta. Mukana on jo 85 000 lasta ja nuorta sekä 10 800 opettajaa ja kasvattajaa Suomessa. Vihreä lippu -ohjelma sopii päiväkodeille, kouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja vapaa-ajan toimijoille.

Vihreä lippu -sertifikaatti on osoitus osallistavasta, suunnitelmallisesta ja laadukkaasta ympäristökasvatustyöstä, joka täyttää ohjelman kriteerit. Sertifikaatti on voimassa kaksi vuotta sen myöntämisestä.

  • Katso listaus kaikista Vihreän lipun saaneista ja kestävälle tasolle siirretyistä toimijoista täällä.
  • Kaikki Vihreän lipun käyttöoikeuden omaavat toimijat näet ohjelman osallistujalistasta ja -kartalta.

Lisätietoa:

Monika Salmivalli
Vihreä lippu -ohjelmajohtaja
puh. 050 441 2334
monika.salmivalli@feesuomi.fi

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.