Vihreä lippu myönnettiin 43 toimijalle tunnustuksena ansiokkaasta ympäristökasvatuksesta ja kestävän kehityksen työstä

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi myönsi Vihreä lippu -ympäristösertifikaatin tänä syksynä 19 koululle, 23 varhaiskasvatuksen ja yhdelle vapaa-ajan toimijalle osoitukseksi laadukkaasta ympäristökasvatustoiminnasta. Kestävälle Vihreä lippu -tasolle nostettiin viisi toimijaa.

Mukana oli 13 ensikertalaista: Brändö lågstadieskola, Minervaskolan ja Zacharias Topeliusskolan Helsingistä, Jäälin koulu ja Perhepäivähoito Luonnossa Kotonaan Meskula ja AnnaTolonen/Annala Oulusta, Kotkan lyseo ja Malmingin päiväkoti Kotkasta, Kultavuoren koulu Orivedeltä, Kymenlaakson steinerkoulu Kouvolasta, Leppäkosken sekä Haukankallion koulut Janakkalasta, Taavetin päiväkoti Luumäeltä, Tesoman päiväkoti Tampereelta ja Veikkolan päiväkoti Kirkkonummelta saivat kaikki ensimmäisen Vihreän lippunsa.

Kestävälle Vihreä lippu -tasolle nostettiin Jaakonpuiston päiväkoti Kouvolasta, Limingan lukio Limingasta, Pitkäniemen päiväkoti Nokialta, Sippolan päiväkoti Kouvolasta ja Vihannin yhtenäiskoulu Raahesta. Vihreän lipun kestävä taso on tunnustus vakiintuneesta ja pitkäjänteisestä ympäristökasvatustoiminnasta.

”Paljon onnea Vihreän lipun saaneille ja kestävälle tasolle nousseille! Teette upeaa ja arvokasta työtä, ja näytätte toiminnallenne hyvää esimerkkiä meille kaikille aktiivisesta toiminnasta ympäristön puolesta”, Vihreä lippu -ohjelmajohtaja Monika Salmivalli onnittelee.

 

Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti

Vihreä lippu on Suomen suurin kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti. Vihreässä lipussa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 70 maassa. Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on toteuttanut Vihreä lippu -ohjelmaa Suomessa yli 20 vuotta. Mukana on jo 95 000 lasta ja nuorta sekä 11 000 opettajaa ja kasvattajaa Suomessa. Vihreä lippu -ohjelma sopii päiväkodeille, kouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja vapaa-ajan toimijoille.

Vihreä lippu -sertifikaatti on osoitus osallistavasta, suunnitelmallisesta ja laadukkaasta ympäristökasvatustyöstä, joka täyttää ohjelman kriteerit. Sertifikaatti on voimassa kaksi vuotta sen myöntämisestä.

  • Katso listaus kaikista Vihreän lipun saaneista ja kestävälle tasolle siirretyistä toimijoista täällä.
  • Kaikki Vihreän lipun käyttöoikeuden omaavat toimijat näet ohjelman osallistujalistasta ja -kartalta.


Lisätietoa:

Monika Salmivalli
Vihreä lippu -ohjelmajohtaja
puh. 050 441 2334
monika.salmivalli@feesuomi.fi

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.