Vihreän lipun päivänä juhlittiin kestävästi ja hellittiin toisia

Keskiviikkona 2.2. eri puolella Suomea juhlistettiin Vihreää lippua.  Vihreän lipun omaan juhlapäivään kuuluu “toinen toista” -sanaleikin mukaisesti yhdessä tekeminen ja toinen toisensa muistaminen –  kestävästi Vihreän lipun periaatteita noudattaen.

Tänäkin vuonna toisten muistamiseksi ja ilahduttamiseksi järjestettiin sydäntälämmittäviä tempauksia. Kokosimme tähän juttuun muutamia esimerkkejä ilahduttamaan alkukeväänne arkea!

Tekoja, hellimistä ja talvista taidetta

Vihreän lipun päivänä turkulaisen päiväkoti Ketunpesän Viekkaat muistivat lähimetsän linnustoa siemenkakuilla. Sydämen muotoiset herkut valmistettiin kookosrasvasta, rypsiöljystä ja kuorituista auringonkukansiemenistä.

Kouvolalaisessa päiväkoti Norlandia Palokankaassa tehtiin yhdessä hyvää toisille. Päivän aikana rentouduttiin tunnelmallisessa hierontamajassa ja jaettiin toisille hyvää mieltä hyvänmielenkorteilla.

Luminen talvi inspiroi juhlakansaa. Eurajokelaisen päiväkoti Metsätähden pienryhmät viettivät Vihreän lipun päivää lumimaalaamisen parissa. Turkulaisen päiväkoti Peikonpesän eskarit ja viskarit rakensivat ja maalasivat lumitaidetta ilahduttamaan naapurustoa.

Olympialaisia, pihajuhlia ja näyttelyitä

Joensuulaisessa Marjalan koulussa pistettiin tuulemaan ja järjestettiin olympialaiset! Olympialippu nousi aamuvarhain salkoon ja olympiatuli paloi koulun pihalla koko päivän. Leikkimielisinä lajeina nähtiin muun muassa: tsemppivideo koulukavereille, Kahoot!-kilpailu koulun Vihreä lippu -tavoista, ulkotaideteoskilpailu ja sähköenergian tuottaminen polkemalla. Luokat myös kisailivat siitä, ketkä tuottavat vähiten biojätettä, ja koko koulun huikea yhteinen tulos oli 0 grammaa!

Sammontalon päiväkodissa Lappeenrannassa juhlistettiin Vihreän lipun päivää yhteisillä pihajuhlilla. Keke-peikko ja jänis esittivät ohjelmaa ja Peikon pöhinät -uutislehti jaettiin ryhmiin muistuttamaan, kuinka metsässä ollaan ja viihdytään. Lapsiryhmätkin pääsivät esiintymään!

Helsinkiläisessä SYK:ssä pystytettiin koulun juhla-aulaan Vihreä lippu -julistekilpailun näyttely. Aiheena olivat koulun Vihreä lippu -tavat. Upeita töitä tuli runsain mitoin!

 

Hyvää mieltä jakoon

Laajasalon peruskoulussa Helsingissä ja liminkalaisessa Tupoksen koulussa muistettiin opettajia, keittäjiä, siistijöitä, kiinteistöhuoltoa ja kokon koulun väkeä! Itsetehdyillä korteilla haluttiin kiittää kouluarjen ahertajia niin opetuksesta, herkullisesta kouluruoasta kuin siisteistä tiloistakin.

Turkulaisessa päiväkoti Halikolossa lapset maalasivat kauniita akvarellitöitä kortteihin, joihin on kirjattu hyvän mielen ajatuksia ja kierrätysvinkkejä. Kortteja käytiin viemässä lähialueen aitoihin ja polkujen varsille ohikulkijoita ilahduttamaan.

Vuokkolan päiväkodissa Kouvolassa päiväkodin eskarit kiinnittivät kirjaimia aitaan. Vuokkolalaisten tärkeä muistutus on paikallaan niin Vihreän lipun päivänä kuin jokaisena muunakin. Yhdessä olemme enemmän!

 

Lisää Vihreä lippu -osallistujien juhlintaa pääset katsomaan esimerkiksi Instagramista. Voit selata storyjen tallenteita Vihreän lipun tililtä tai etsiä niitä lisää tunnisteilla #vihreälippu tai #vihreänlipunpäivä.

Jos Vihreän lipun päivä juhlineen jäi muiden kiireiden jalkoihin, ei hätää – yhdessä tekeminen ja toinen toisensa muistaminen sopivat erinomaisesti myös nurkan takana odottavan ystävänpäivän viettoon!

Lue lisää:
2021 Vihreän lipun päivänä ilahdutettiin toisia hauskoilla tempauksilla
2020 Vihreän lipun päivänä muistettiin jälleen toinen toista!
2019 Lumitaidetta, lauluja ja kauniita sanoja – Vihreän lipun päivänä muistettiin toinen toista

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.