På den Gröna Flaggans dag den andra i andra tog man hand om varandra och firade hållbart

Onsdagen den 2.2. firades den gröna flaggan runt om i landet.  Det hör till att man den dagen firar både Grön Flagg och tänker på andra på ett hållbart sätt – dagens tema är ju “Tänk på varandra den andra i andra”.

Också i år har våra duktiga deltagare kommit ihåg sina medmänniskor på många roliga och hjärtevärmande sätt.  I den här artikeln har vi samlat några exempel som vi hoppas piggar upp er vårvintervardag!

Goda gärningar, omtänksamhet och vintriga konstverk

På den Gröna Flaggans dag kom barnen i daghemmet Ketunpesä:s grupp Viekkaat ihåg fåglarna i skogen med hjälp av frökakor. De hjärtformade frökakorna var gjorda av kokosfett, rybsolja och skalade solrosfrön.

I daghemmet Norlandia Palokangas i Kouvola var man tillsammans snälla mot varandra. Under dagens lopp kopplade man av i en stämningsfull massagekoja och gjorde andra glada med hjälp av små kort.

Den snöiga vintern utgjorde inspiration för många.  I Eurajoki i daghemmet Metsätähti firade smågrupperna den Gröna Flaggans dag genom snömålning. I daghemmet Peikonpesä i Åbo byggde man snöiga konstverk som säkert gladde omgivningen.

Olympiska spel, gårdsfester och utställningar

I Marjala skola i Joensuu arrangerades olympiska spel! Den olympiska flaggan hissades tidigt på morgonen och den olympiska elden brann på skolgården hela dagen.   Till grenarna hörde bland annat: en Kämpa på-video åt en kompis. en Kahoot-tävling om skolans Grön Flagg-rutiner,  en utekonstverk-tävling samt att producera el-energi genom att trampa. Klasserna tävlade också sinsemellan om vem som producerade minst bioavfall – och skolans gemensamma resultat var det oerhörda noll gram!

I daghemmet Sammontalon päiväkoti i Villmanstrand firades dagen i form av en gemensam gårdsfest. Trollet Keke-peikko och haren uppträdde och tidningen Peikon pöhinät (Trollnytt) delades ut i grupperna för att påminna om hur man skall trivas och uppföra sig ute i skogen. Också barngrupperna fick uppträda!

I SYK från Helsingfors firade man dagen med hjälp av en Grön Flagg-affischtävlingsutställning i aulan.  Temat var skolans Grön Flagg-rutiner och det var många fina konstverk som deltog!

 

Delad glädje

I Laajasalon peruskoulu i Helsingfors och i Tupoksen koulu från Limingo blev alla ihågkomna – också lärarna och köks- och fastighetspersonalen!  Med hjälp av hemgjorda kort tackade eleverna alla som arbetar för en fungerande skolvardag.

I daghemmet päiväkoti Halikolo från Åbo målade barnen vackra akvarellarbeten på kort med tips om återvinning och trevliga påminnelser om roliga saker.  Korten hängdes upp på staket och vid stigar i närheten för att glädja förbipasserande.

I daghemmet Vuokkolan päiväkoti i Kouvola fäste förskolebarnen bokstäver vid staketet som stavade ut budskapet “DU ÄR VIKTIG” – något vi alla bör komma ihåg, såväl på den Gröna Flaggans dag som alla andra dagar!

 

Mer om hur dagen firades kan du se på till exempel i Instagram: du kan titta på sparade storyn via kontot Vihreä lippu  eller söka efter dem med hjälp av vihreälippu eller #vihreänlipunpäivä.

Och om ni inte ännu hunnit fira dagen gör det ingenting – temat passar utmärkt också till Alla hjärtans dag (Vändagen) som snart är här!

 

Läs också:
2021 På Grön Flagg-dagen gjorde många andra glada
2020 Det var många som tänkte på varandra den andra i andra!
2019 Grön Flagg-dagen firades med snöskulpturer och mycket annat den 2.2!

Publicerat i kategorin:
gronflagg-ala

Grön Flagg | FEE Suomi
Fågelviksgatan 10, 5. vån
00500 Helsingfors

+358 45 123 8419
gronflagg@feesuomi.fi