På Grön Flagg-dagen gjorde många andra glada

Skolor och daghem runt om i vårt land ordnade många härliga jippon på den gröna flaggans dag den 2.2. och kom fint ihåg varandra.  Också i år firades dagen genom att göra andra glada och vara tillsammans på ett hållbart sätt. I den här artikeln finns några exempel på hur dagen firats samlade.

Hälsningar

Daghemmet Päiväkoti Laventeli i Helsingfors satsades på att höja stämningen i omgivningen genom att sätta upp härliga hälsningar på busshållplatser i närheten.

Också daghemmet Päiväkoti Peikonpesä i Åbo förde stämningshöjande hälsningar till en närbelägen konditionsbana.  Förbipasserande fick också njuta av iskonstverk i olika färger, och fåglar och ekorrar i skogen blev ihågkomna i form av hemgjorda frögåvor.

I Laajasalon peruskoulu i Helsingfors var det skolans personal som fick tack-kort och blev påminda om hur viktiga de är via centralradion.

Miljövänliga sätt att fira

I Oulun steinerkoulu anordnade eleverna dagen till ära en ät-upp-din-mat anti-svinn-dag i skolan.

I daghemmet Sammontalon päiväkoti i Villmanstrand firades Grön Flagg-dagen tillsammans ute på gården. Trollen Keke och Kerttu var med på festen och påminde alla om hur viktigt det är att sortera skräp.

Underbara konstverk

I Karhumäen päiväkoti i Tavastehus gjorde man iskonst. Isbjörnen i artikelns huvudbild är från daghemmets gård!

I Päiväkoti Halikolo i Åbo bekantade man sig grundligt med isen och gjorde också konsterk av den. En del konstverk gjorde genom att först strö salt på isen och sedan dekorera de fåror och ihåligheter som uppstod med vackra färger.

I Vuokkolan päiväkoti i Kouvola lät man fantasin flöda och gjorde konstverk av snö och is. Isskulpturerna gjordes med hjälp av nedsmält snö.

Många andra Grön Flagg-deltagare firade också Grön Flagg-dagen på roliga och fantasifulla sätt. Om ni inte hann eller kom ihåg att fira dagen gör det ingenting – samma tema passar ypperligt att använda också för att fira Alla hjärtans dag den 14.2.!

Publicerat i kategorin:
gronflagg-ala

Grön Flagg | FEE Suomi
Fågelviksgatan 10, 5. vån
00500 Helsingfors

+358 45 123 8419
gronflagg@feesuomi.fi