10 hyvää syytä lähteä mukaan

1. KOKONAISVALTAISUUS

Vihreä lippu tuo kestävän kehityksen kiinteäksi osaksi kaikkea toimintaa. Ohjelman 8 teemasta muodostuu kattava kokonaiskuva kestävästä kehityksestä ja sen eri ulottuvuuksista.

2. OSALLISUUS

Lapset ja nuoret ovat osallisina niin suunnittelussa, toteutuksessa kuin arvioinnissakin. Yhdessä toimimalla saadaan kokemuksia yhteisten asioiden hoitamisesta sekä omista vaikuttamismahdollisuuksista.

3. YHTEISÖLLISYYS

Vihreä lippu -ohjelmaa toteutettaessa otetaan mukaan koko toimintayksikön väki, mikä lisää me-henkeä ja vahvistaa yhteisöllisyyttä.

4. KANSAINVÄLISYYS

Vihreä lippu -ohjelma on osa maailman suurinta ympäristökasvatusverkostoa, 68 maassa toimivaa Eco-Schools-ohjelmaa. Verkosto mahdollistaa yhteydet muiden maiden osallistujiin.

Helsingin kuvataidelukio, Katja Särkkäaja
Eco-Schools International, Keep Northern Ireland Beautiful

5. TAVOITTEELLISUUS

Selkeä, pysyvä toimintamalli ohjaa ympäristöasioiden pitkäjänteiseen kehittämiseen lukuvuoden aikana ja vuodesta toiseen. Samalla siirrytään sanoista tekoihin ja muutetaan arjen käytäntöjä aidosti kestävämmiksi.

6. JOUSTAVUUS

Malli antaa rungon, jonka ympärille päiväkoti, koulu, oppilaitos tai vapaa-ajan toimija määrittelee itse tavoitteensa ja toimintatapansa - omista lähtökohdistaan käsin.

7. OPETUSSUUNNITELMIEN TYÖRUKKANEN

Vihreä lippu -ohjelman avulla päiväkoti, koulu tai oppilaitos toteuttaa valtakunnallisten varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmien asettamia kestävän kehityksen kasvatuksen tavoitteita.

8. TUKIPALVELUT

Osallistuja saa jatkuvaa neuvontaa, tukea ja palautetta toiminnastaan. Valmis toimintamalli tukimateriaaleineen tekee kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta helposti toteutettavaa.

9. MYÖNTEINEN JULKISUUS

Vihreä lippu -toimijat erottuvat kestävän kehityksen edelläkävijöinä ja innostavat esimerkillään myös muita.

10. RAHALLINEN SÄÄSTÖ

Päiväkoti, koulu, oppilaitos tai vapaa-ajan toimija voi säästää jätehuollossa, veden ja energian kulutuksessa sekä hankinnoissa jopa tuhansia euroja vuodessa.

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.