Vihreä lippu 20 vuotta – synttärijuhlintaa kolmella paikkakunnalla

Vihreä lippu täyttää tänä keväänä 20 vuotta, mitä juhlittiin viime viikkoina osallistujien kesken näyttävästi Pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Tampereella!


Suomen merkittävin koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen ohjelma Vihreä lippu täyttää tänä keväänä Suomessa 20 vuotta. Vihreän lipun synttärijuhlia vietettiin viime viikoilla kolmella eri puolella Suomea koulujen ja päiväkotien ympäristöraatilaisten voimin. Mukana juhlimassa oli yhteensä yli 500 lasta ja nuorta sekä yli 100 opettajaa ja kasvattajaa!

Juhlien ohjelmassa oli juhlapuheita, lippujen myöntämistä tänä keväänä Vihreän lipun saaville osallistujille sekä juhlintaa kakkutarjoilun kera. Lisäksi ääneen pääsivät koulut ja päiväkodit itse upein esityksin! Samalla juhlittiin myös ohjelman osallistujien upeaa ympäristökasvatustyötä kuluneena lukuvuotena – myös sen kunniaksi oli ehdottomasti kakut ja juhlat ansaittu!

Katso tästä parhaita paloja Vihreä lippu -juhlista:

Tampere

Tampereen Vihreä lippu -juhlia juhlittiin perjantaina 24.5. Laikunlavalla. Mukana juhlimassa oli kouluja ja päiväkoteja paitsi Tampereelta, myös Pirkkalasta, Hämeenkyröstä ja Lempäälästä. Tampereen seutu on viime vuosina ollut Suomen nopeimmin kasvavia Vihreä lippu -keskittymiä, ja mm. lähistöllä sijaitseva Hämeenkyrö Suomen johtavia pienempiä Vihreä lippu -kuntia!

Oulu

Oulun Vihreä lippu -juhlia vietettiin yhdessä Timosenkosken luontokoulun ja Alaköökin kanssa torstaina 23.5. Kastellin monitoimitalon juhlasalissa. Päivä jatkui juhlatilaisuuden jälkeen vielä kansainvälisen Ulkoluokkapäivän merkeissä ulko-aktiviteetein. Oulu saa edelleen ylpeillä Suomen johtavan Vihreä lippu -kaupungin asemallaan yhteensä 46 Vihreä lippu yksikön voimin!

Pääkaupunkiseutu

Juhlakevään avasivat Pääkaupunkiseudun Vihreä lippu -juhlat Vantaalla Tiedekeskus Heurekassa. Paikalla oli kouluja ja päiväkoteja paitsi Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta, myös Siuntiosta, Keravalta ja Lahdesta. Tiedekeskus Heurekalla on Vihreän lipun juhlapaikkana jo pitkät perinteet – siellä vietettiin myös Vihreän lipun 10-vuotisjuhlia vuonna 2009.

Tutustu myös juhlanäyttelyyn!

Vihreä lippu -juhlien lisäksi on juhlavuoden kunniaksi käynnissä myös Vihreä lippu liehumaan -näyttely Espoon Villa Elfvikin luontotalolla! Näyttelyyn voi tutustua ilmaiseksi luontotalon aukioloaikoina aina juhannukseen saakka.

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.