Laadukasta ympäristökasvatusta: Vihreä lippu myönnettiin 144 toimijalle

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi myönsi Vihreä lippu -sertifikaatin tänä keväänä 75 päiväkodille, 66 koululle ja lukiolle sekä kolmelle vapaa-ajan toimijalle osoitukseksi laadukkaasta ympäristökasvatustoiminnasta. Lisäksi seitsemän toimijaa nostettiin kestävälle Vihreä lippu -tasolle erityistunnustuksena vakiintuneesta ja pitkäjänteisestä toiminnasta.

Ensimmäisen Vihreän lippunsa sai tänä keväänä 30 toimijaa, joista peräti 15 on Kirkkonummelta: Asukaspuisto Fyyri, Asukaspuisto Piennarpiha ja Asukaspuisto Veikonvintti sekä Kantvikin, Kartanonrannan, Kolsarin, Koskentorin, Masalan, Neidonkallion, Nissnikun, Ravalsin, Vuorenmäen, Hommas, Prästgårdsbackens (Winellska förskolan & Lindals daghem) ja Jokirinteen päiväkodit.

Ensimmäisen lippunsa saivat myös Laajasalon peruskoulu, Oulunkylän yhtenäiskoulu ja Varhaiskasvatusyksikkö Pacius Helsingistä, Puolimatkan koulu Hyvinkäältä, Karhumäen päiväkoti Hämeenlinnasta, Lehtikankaan koulu Kajaanista, Juhani Vuorisen koulu Kannukselta, Karihaaran koulu Kemistä, Pähkinäpensaan päiväkoti Laitilasta, Päiväkoti Onnenkenkä Orimattilasta, Holman vuoropäiväkoti Orivedeltä, Ylikiimingin päiväkoti ja Oulunlahden koulu Oulusta, Peltovainion ja Lintulammen päiväkodit Tampereelta sekä Tuomalan koulu Tuusulasta.

Kestävälle Vihreä lippu -tasolle nostettiin Koijärven koulu-päiväkoti Forssasta, Vuokkolan päiväkoti ja Norlandia Palokangas Kouvolasta, Mäntylän päiväkoti Lappeenrannasta, Nappularanta Maskusta sekä Kalliolan ja Kuukkelin päiväkodit Oulusta.

”Lämpimät onnittelut kaikille Vihreän lipun ansainneille ja kestävälle tasolle nousseille! Haluan antaa erityiskiitosta poikkeusvuonna tehdyille luoville ratkaisuille. Haasteellisesta tilanteesta huolimatta Vihreä lippu -toimijat ovat tehneet upeaa työtä, joka on mahdollistanut tuhansille lapsille mahdollisuuksia oppia kestävän tulevaisuuden tietoja ja taitoja. Kiitos!”, Vihreä lippu -ohjelmajohtaja Monika Salmivalli sanoo.

Vuoden Vihreä lippu -toimijat

Vihreä lippu -toimikunta on valinnut myös vuoden Vihreä lippu -toimijat. Mainioita ehdokkaita oli paljon ja äänestys valinnasta oli tiukka. Palkinnon esimerkillisistä ympäristökasvatustyöstä saavat Jaakonpuiston päiväkoti Kouvolasta, Nilsiän yhtenäiskoulu ja lukio Nilsiästä sekä Asukaspuisto Piennarpiha, Fyyri ja Veikonvintti Kirkkonummelta. Paljon onnea palkituille!

Vihreä lippu on kestävän kehityksen ohjelma ja sertifikaatti kasvatusalalle

Vihreä lippu on Suomen suurin kestävän kehityksen ohjelma ja sertifikaatti kasvatusalalle. Vihreässä lipussa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista. Lapset ja nuoret pureutuvat Vihreä lippu -projekteissa opettajien ja kasvattajien kanssa muun muassa ilmastonmuutokseen, luonnon monimuotoisuuteen ja kestävään kulutukseen.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 maassa. Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on toteuttanut Vihreä lippu -ohjelmaa Suomessa yli 20 vuotta. Mukana on jo 95 000 lasta ja nuorta sekä 11 000 opettajaa ja kasvattajaa Suomessa. Ohjelmaan osallistuu päiväkoteja, kouluja, toisen asteen oppilaitoksia ja vapaa-ajan toimijoita.

Vihreä lippu -sertifikaatti on osoitus osallistavasta, suunnitelmallisesta ja laadukkaasta ympäristökasvatustyöstä, joka täyttää ohjelman kriteerit. Sertifikaatti on voimassa kaksi vuotta sen myöntämisestä.

  • Katso listaus kaikista Vihreän lipun saaneista ja kestävälle tasolle siirretyistä toimijoista täällä.
  • Kaikki Vihreän lipun käyttöoikeuden omaavat toimijat näet ohjelman osallistujalistasta.

Lisätietoa:
Monika Salmivalli
Vihreä lippu -ohjelmajohtaja
puh. 050 441 2334
monika.salmivalli@feesuomi.fi

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 9 4541 8151
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.