Miljöpedagogik av hög kvalitet: Grön Flagg beviljades åt 144 deltagare

Föreningen för miljöfostran FEE Suomi beviljade i vår miljöcertifikatet Grön Flagg till 75 daghem, 66 skolor och gymnasier samt till 3 andra deltagare som ett tecken på miljöpedagogiskt arbete av hög kvalitet. Sju deltagare flyttades till nivå Hållbar Grön Flagg som ett tecken på långsiktig och framgångsrik verksamhet.

Hela 30 stycken deltagare fick i vår sin första gröna flagga och av dessa kommer 15 från Kyrkslätt: Asukaspuisto Fyyri, Asukaspuisto Piennarpiha och Asukaspuisto Veikonvintti, Hommas daghem och Prästgårdsbackens daghem (Winellska förskolan och Lindals daghem), samt daghemmen Kantvikin, Kartanonrannan, Kolsarin, Koskentorin, Masalan, Neidonkallion, Nissnikun, Ravalsin, Vuorenmäen och Jokirinteen päiväkoti.

Sin första gröna flagga fick också Laajasalon peruskoulu, Oulunkylän yhtenäiskoulu och Varhaiskasvatusyksikkö Pacius från Helsingfors, Puolimatkan koulu från Hyvinge, Karhumäen päiväkoti från Tavastehus, Lehtikankaan koulu från Kajana, Juhani Vuorisen koulu från Kannus, Karihaaran koulu från Kemi,  Pähkinäpensaan päiväkoti från Laitila, Päiväkoti Onnenkenkä från Orimattila, Holman vuoropäiväkoti från Orivesi, Ylikiimingin päiväkoti och Oulunlahden koulu  från Uleåborg, daghemmen Peltovainion ja Lintulammen päiväkodit från Tammerfors och Tuomalan koulu från Tusby.

Till nivå Hållbar Grön Flagg flyttades Koijärven koulu-päiväkoti från Forssa, Vuokkolan päiväkoti och Norlandia Palokangas från Kouvola, Mäntylän päiväkoti från Villmanstrand, Nappularanta från Masku samt daghemmen Kalliolan och Kuukkelin päiväkodit från Uleåborg.

”Hjärtliga gratulationer till alla som beviljats Grön Flagg och blivit uppflyttade till hållbar nivå! Jag vill speciellt tacka er alla för de kreativa sätt ni hittat på att förverkliga Grön Flagg under pandemin.  Trots att förhållandena har varit utmanande har Grön Flagg-deltagarna arbetat otroligt fint och gjort det möjligt för tusentals barn att lära sig kunskaper och färdigheter som behövs för att skapa en hållbar framtid. Tack!”, säger Monika Salmivalli, programchef för Grön Flagg.

Årets Grön Flagg-deltagare

Kommittén för Grön Flagg har också utsett Årets Grön Flagg deltagare.  Det fanns många väldigt bra kandidater och kommittén fick rösta fram sina favoriter.  Priset för utomordentligt miljöpedagogiskt arbete går i år till daghemmet Jaakonpuiston päiväkoti från Kouvola, skolan Nilsiän yhtenäiskoulu ja lukio från Nilsiä samt till invånarparkerna Piennarpiha, Fyyri och Veikonvintti från Kyrkslätt. Vi gratulerar!

Grön Flagg är ett internationellt miljöpedagogiskt program och certifikat

Grön Flagg är Finlands största miljöpedagogiska program och certifikat inom pedagogiken. Inom Grön Flagg arbetar barn och ungdom tillsammans med pedagogerna för att få in hållbarhet i sin vardag. På samma gång lär de sig att påverka gemensamma saker, att bygga upp en hållbar framtid och om hur man kan lösa miljöproblem.

Grön Flagg är en del av det internationella Eco-Schools-programmet som är världens största nätverk för skolor och daghem inom hållbar utveckling – programmet finns i 68 länder.  Föreningen för miljöfostran FEE Suomi har förverkligat Grön Flagg i Finland i över 20 år.  Mer än 95 000 barn och ungdomar och 11 000 pedagoger är med i programmet i Finland.

En enhet som innehar Grön Flagg-certifikatet har uppfyllt kriterier som bevisar att man bedriver målmedvetet och inkluderande miljöpedagogiskt arbete av hög kvalitet. Certifikatet är i kraft i två år i taget.

  • En lista på alla som beviljades Grön Flagg eller flyttades upp till Hållbar nivå finns här.
  • Alla deltagare som är med i programmet finns på listan över deltagare på hemsidan.

Mer information:
Monika Salmivalli
Grön Flagg-programchef
tel. 050 441 2334
monika.salmivalli@feesuomi.fi

Publicerat i kategorin:
gronflagg-ala

Grön Flagg | FEE Suomi
Fågelviksgatan 10, 5. vån
00500 Helsingfors

+358 45 123 8419
gronflagg@feesuomi.fi