Ilouutisia: Teemme videosarjan luonnon monimuotoisuudesta Ruohonjuuren tuella

Ruohonjuuri myönsi FEE Suomelle 3 000 euron tuen luonnon monimuotoisuudesta kertovan videosarjan tekoon. Tuotamme alkuvuodesta 2021 noin kolme päiväkoti- ja alakouluikäisille suunnattua videota, jotka havainnollistavat luonnon monimuotoisuutta innostavalla tavalla. Videot tulevat osaksi Vihreä lippu -ohjelman uutta, kaikille avointa oppimateriaalia luonnon monimuotoisuudesta.

”On tärkeää herättää lasten ja nuorten kiinnostus luonnon monimuotoisuuteen ja sen suojeluun, sillä luonnon köyhtyminen on ilmastonmuutoksen ohella yksi merkittävimmistä ongelmistamme. Haluammekin tukea opettajia ja kasvattajia tämä laajan, monimutkaisen aiheen innostavassa käsittelyssä. Olen todella iloinen, että saimme Ruohonjuurelta tukea videoiden tuotantoon, sillä opettajat ja kasvattajat ovat toivoneet meiltä videomateriaalia opetuksen tueksi”, Vihreä lippu -ohjelmajohtaja Monika Salmivalli kertoo.

Luonnon monimuotoisuus -oppaat saatavilla jo joulukuussa 2020

Tukea luonnon monimuotoisuuden innostavaan käsittelyyn on tiedossa jo ennen videoiden valmistumista, sillä Vihreä lippu -ohjelman kaikille avoimen luonnon monimuotoisuus -materiaalin oppaat ovat pian julkaisukunnossa. Julkaisemme oppaat joulukuussa 2020 Vihreän lipun verkkosivuilla. Niistä ensimmäinen on suunnattu varhaiskasvatuksesta alkuopetukseen ja toinen peruskouluille alkuopetuksesta eteenpäin.

Käsittelemme oppaiden ensimmäisessä osiossa luonnon monimuotoisuutta ilmiönä pedagogisten vinkkien ja näkökulmien kera. Toisessa osiossa tartutaan toimeen ja käydään läpi erilaisia tapoja, joilla päiväkodeissa ja kouluissa voidaan vaalia luonnonkirjoa niin lähellä kuin kaukana. Tuotamme oppaat Partioaitan ympäristöbonuksen tuella.

Voit hyödyntää oppaita itsenäisesti tai osana Vihreä lippu -ohjelmaa, josta saat vankkaa tukea myös muuhun ympäristökasvatukseen.  Jos et ole vielä liittynyt Vihreään lippuun, tutustu hyviin syihin lähteä mukaan:

Vihreä lippu | FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs
00500 Helsinki

+358 45 123 8419
vihrealippu@feesuomi.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.