Åtta i Tammerfors fick flaggan för första gången!

Sammanlagt åtta nya deltagare från Tammerfors beviljades i vår Grön Flagg för första gången. Grön Flagg har vuxit så det knakar i Birkaland under det senaste året!

Sorteringen har “tunats” av åttondeklassisterna.

I Tesoman koulu satsade man på sorteringen

Tesoman koulu var en av dem som i vår beviljades flaggan för första gången.  Det första året var allt annat än lätt, för förutom GF-inkörningen flyttade skolan också till ett nytt ställe. Skolan satsade framgångsrikt på temat Minskning av avfall och lyckades mycket riktigt ordna om och effektivera sorteringen i skolan. Iitu Kiminki från Grön Flagg besökte skolan i slutet av maj och såg hur det gått till.

Lärarteamets eldsjälar, Vesa Suomalainen och Juha Järvi berättar att med hjälp av Grön Flagg har miljötemat varit synligt och hållits framme hela året.  Verksamheten har varit mycket aktiv: rådet har t.ex. planerat veckovis växlande temaveckor där nya underteman lyfts fram.

Konkret stöd för miljöfostransarbetet

En orsak till boomen inom Grön Flagg i Tammerfors är att staden stöder verksamheten: Tammerfors stad har bl.a. hjälpt till med deltagaravgifterna samt uppmuntrat enheterna att gå med i programmet. Lärarna har dessutom fått stöd till att delta i fortbildning inom miljöfostran. Förutom Tesoma skola fick i vår Annalas, Hatanpääs, Koivistos, Leinolas, Linnainmaas och Messukyläs skolor samt Vehmaisten päiväkoti flaggan för första gången. Flaggrätten förnyades i Ikurin päiväkoti, Puistokoulun Sairaalankadun toimipiste, Terälahden koulukiinteistö och Vuores-talo.

Publicerat i kategorin:
gronflagg-ala

Grön Flagg | FEE Suomi
Fågelviksgatan 10, 5. vån
00500 Helsingfors

+358 45 123 8419
gronflagg@feesuomi.fi