Grön Flagg bland de bästa innovationerna inom pedagogiken!

HundrED.org utsedde Eco-Schools-programmet till en av världens 100 mest inspirerande innovationer samt till en av de tio bästa innovationerna inom hållbar utveckling!

Grön Flagg är en del av Eco-Schools-programmet, världens mest omfattande nätverk av skolor som tillämpar hållbar utveckling.  HundrED.org som premierar innovationer inom den pedagogiska sektorn har utsett Eco-Schools-programmet till en av världens 100 mest inspirerande innovationer samt till en av de tio bästa innovationerna inom hållbar utveckling år 2019.

Eco-Schools-programmet verkar i skrivande stund i 68 länder runtom i världen och når mer än 20 miljoner barn, unga och vuxna.  Programmet har valts in i HundrEDs innovations-kollektion speciellt på grund av att det är ett helhetsbaserat program med stor internationell spridning som påverkar : Eco-Schools-modellen kan dessutom anpassas till vilken del av världen som helst och stöder delaktigt miljöarbete. Man kan se programmets kännetecken, den gröna flaggan, vaja på skol- och dagisgårdar över hela världen, från Tanzania till Brasilien och Mongoliet!

Det varje enskild Grön Flagg-enhet gör för att skapa en bättre framtid är alltså inte bara en droppe i havet, utan en del av Eco-Schools-programmets mer än 51 000 skolors och daghems gemensamma projekt! Vi förändrar inte världen ensamma, utan tillsammans.


Läs mer (på engelska):


Publicerat i kategorin:
gronflagg-ala

Grön Flagg | FEE Suomi
Fågelviksgatan 10, 5. vån
00500 Helsingfors

+358 45 123 8419
gronflagg@feesuomi.fi